EN | עב

טיולים לגיל השלישי

טיולים לגיל השלישי

אנשים רבים מעוניינים להישאר פעילים מבחינות שונות גם עם הגעתם לגיל השלישי

הגיל השלישי הינו גיל הטומן בחובו שינויים רבים, כאשר רובם מדירים את אלו אשר הגיעו לגיל זה מהחיים הציבוריים ומונעים מהם להשתתף בפעילויות שונות.

בשנים האחרונות אנו רואים מגמה הולכת וגוברת של מבוגרים המעוניינים להישאר פעילים הן באופן עצמאי והן מבחינה קהילתית, וכן של התחשבות של הסביבה ברצונות אלו ומציאת פתרונות לשם שילוב קשישים בחברה. אחת הדרכים לענות על צורך זה הינו תכנון טיולים לגיל השלישי גם בדיור מוגן בירושלים.

אז מה חשוב לדעת על טיולים לגיל השלישי?

  • אופי הטיול: טיולים לגיל השלישי צריכים להיות מותאמים בצורה אדוקה לאוכלוסייה המטיילת, כאשר לא כל אדם בגיל זה מגיב כמו רעהו. לאור האמור, אנו רואים טיולים שונים המתאימים לאנשים במצבים שונים ונבדלים זה מזה בהתאמה למצב הבריאותי, למצב הנפשי, ליכולת ההליכה, לגיל המטיילים ועוד. בצורה זו כל אדם יכול לבחור את הטיול המתאים ביותר עבורו.
  • מקומות הטיול: בגיל השלישי ניתן לטייל במקומות שונים- בטבע, מסלולי הליכה, מוזיאונים, מעיינות ומקורות מים, קניונים ועוד, וההתאמה צריכה להתבצע באופן שונה לכל קבוצה. למרות האמור, אנו רואים כי מקומות הטיול בגיל השלישי סובבים יותר סביב מקומות חווייתיים אשר אינם דורשים פעילות גופנית מאומצת כגון הליכה ממושכת וכדומה.
  • ניידות: כאשר מתכננים טיולים לגיל השלישי או כאשר מעוניינים להשתתף בטיול מסוג זה חשוב לוודא כי המסלול המתוכנן מתאים לניידות המשתתפים. לרוב, בטיולים אלו יהיו הסעות המתאימות להתמודדות עם כלי עזר רפואיים כגון כיסאות גלגלים, הליכונים ומחוללי חמצן, וכן המסלול הנקבע לטיול יתאים לשימוש במכשירים אלו.
  • בטיחות: חשוב ביותר לשמור על בטיחות בטיולים לגיל השלישי היות ופציעות בגיל זה עלולות להיות בעלות השלכות חמורות על בריאות המטייל וכן איכות חייו. הנושא החשוב ביותר להקפדה הינו שמירה מפני נפילות, ולכן מומלץ לטייל באזורים מישוריים אשר אינם כוללים הליכה ממושכת, ואשר מאפשרים שימוש באמצעי עזר להליכה כגון הליכונים, מקלות הליכה וכיסאות גלגלים.
  • השגחה רפואית: כמו בכל טיול, גם בטיולים בגיל השלישי חשוב להיעזר באיש צוות רפואי אשר ילווה את הטיול. חשוב לעדכן אותו בבעיות בריאותיות הקיימות בקרב חברי הקבוצה מבעוד מועד, כאשר במקרים רבים מתנהל רישום של המצבים הרפואיים השונים, תרופות שנלקחות על ידי חברי הקבוצה ועוד. כמו כן, מומלץ לקבוע את מקום הטיול לאזור אשר אינו מרוחק יתר על המידה ממוסד אשר יכול להעניק טיפול רפואי הולם כגון בית חולים.

טיולים לגיל השלישי מאפשרים שמירה על חיי חברה עשירים ככל הניתן בגיל זה

בעזרת טיולים לגיל השלישי, אנשים בשלב זה בחיים יכולים לא רק לשמור על שגרת חיים רגילה ככל הניתן, אלא גם להכיר מקומות חדשים, ליהנות מהזמן הפנוי שלהם וכן לשמור על חיי חברה ולפגוש אנשים חדשים בדיור מוגן בירושלים.

דיור מוגן חרדי בירושלים

מעוניינים לדעת עוד פרטים?

אנא פנה אלינו ונחזור אליך ממש בקרוב




    מאמרים נוספים:

    בית טובי העיר

    מה ההבדל בין דיור מוגן דתי לחרדי

    דיור מוגן דתי ודיור מוגן חרדי הם שניהם דגמי דיור חדשים יחסית המספקים סביבה בטוחה ותומכת לקשישים. בעוד ששני המודלים מציעים שירותים דומים ומקדמים את אותם עקרונות של הכלה חברתית וחברות, ישנם הבדלים משמעותיים ביניהם. דיור מוגן דתי דיור מוגן דתי מטרתו להוות בית לקשישים מאמינים ולאפשר להם להמשיך לחיות
    קרא עוד »
    בית טובי העיר - דיור מוגן לחרדים

    מה זה מרכז העשרה לאלצהיימר?

    מה זה מרכז העשרה לאלצהיימר?בבית טובי העיר יש מרכז העשרה קסום ומיוחד לאנשים שסובלים מאלצהיימר וירידה קוגניטיבית.   מה זה אלצהיימר? אלצהיימר היא מחלה הגוזלת את זכרם של אנשים. בהתחלה, אנשים מתקשים לזכור את האירועים האחרונים, אם כי הם עשויים להיזכר בקלות בדברים שהתרחשו לפני שנים. אנשים הסובלים מאלצהיימר עלולים
    קרא עוד »
    מרפסת דירת 2 חדרים בבית טובי העיר

    איפה דיור מוגן חרדי בישראל?

    במשך שנים רבות מהווה ישראל מקלט בטוח לבני הדת החרדית. זה נכון במיוחד בתחום הדיור המוגן. עם זרם העולים החרדים בשנים האחרונות, הביקוש לדיור כזה גדל משמעותית. כתוצאה מכך, נקטה הממשלה בצעדים להבטיח לציבור החרדי נגישות לדיור מתאים.   העדה החרדית היא פלח גדל במהירות באוכלוסיית ישראל. רוב היהודים החרדים
    קרא עוד »
    מרכז העשרה חדר לובי בית טובי העיר 2

    עוזרים לאנשים הסובלים מדמנציה

    עוזרים לאנשים הסובלים מדמנציהמה זה דמנציה? אנשים החיים עם התדרדרות קוגניטיבית, אם כתוצאה מנזק מוחי, משבץ מוחי, ממחלת אלצהיימר או מדמנציה, ניצבים בפני אתגרים רבים, ומשפחותיהם ניצבות בפני אתגרים רבים אף יותר. רבקה בלאק, מנהלת המרכז העשרה בבית טובי העיר, מסבירה. לעיתים קרובות אני מדמיינת לעצמי אובדן איטי של יכולות
    קרא עוד »
    היי :) צריך עזרה?